Hoe werkt de uitbetaling van de opbrengst van onze zonnepanelen?

 

Als je deelneemt in een postcoderoos-project ontvang je jaarlijks twee uitbetalingen, deze hebben betrekking op het voorafgaande kalenderjaar.

  • Je aandeel in de netto opbrengst van de verkoop van de opgewekte stroom (naar rato van deelname in het project) ontvang je in juni van de Coöperatie Zon op Heemstede.
  • Terugbetaling van de energiebelasting en de daarover verschuldigde BTW loopt in principe via je eigen energieleverancier. Betaling of verrekening vindt plaats in het voorjaar, afhankelijk van je leverancier. Alles over de verrekening van de energiebelasting kun je bij de FAQ nalezen.

Let op

Met een aantal energieleveranciers hebben we – via Zon op Nederland – afspraken gemaakt.  Hierdoor wordt de restitutie automatisch geregeld. Je hoeft daar niets voor te doen. Dit betreft alle leveranciers met twee of drie gele sterren op deze pagina.

Betrek je je elektriciteit van een van de leveranciers met één gele ster op deze pagina, dan moet je zelf bij je leverancier melden hoeveel energie je via je deelname aan de Coöperatie hebt opgewekt. Hiervoor moet je per project waar je in deelneemt een voucher met gegevens over de hoeveelheid opgewekte energie in het afgelopen jaar downloaden. Daarnaast heb je de Aanwijzing van de Belastingdienst nodig. Login via de website en kies “Certificaten”. Ga naar het project waar je aan deelneemt en selecteer “Downloads”. Met beide documenten kun je je leverancier vragen de energiebelasting en de daarover verschuldigde BTW te restitueren. De vouchers over het voorafgaande jaar zijn vanaf medio Mei beschikbaar.

Overstappen?

Mocht je de jaarlijkse uitbetaling automatisch willen laten plaatsvinden dan is het te overwegen over te stappen op een energieleverancier waar we (via Zon op Nederland) een contract mee hebben. Dit zijn alle leveranciers met twee of drie gele sterren. Vergeet niet de gegevens van je nieuwe leverancier door te geven – via de login optie op onze website.

 

Sommige energieleveranciers ondersteunen de postcoderoosregeling niet. In dat geval kan je géén gebruik maken van de regeling en kan je géén aanspraak maken op restitutie van energiebelasting en de daarover verschuldigde BTW. Dat zijn de leveranciers zonder gele ster op deze pagina.

Voor alle andere vragen kun je terecht op onze FAQ pagina.