Project Description

Leren onder de panelen

Atheneum College Hageveld – in voorbereiding

Woensdag 19 juni 2019 ondertekende Zon op Heemstede een samenwerkingsovereenkomst met Atheneum College Hageveld. De overeenkomst is het startschot voor het plaatsen van ruim 700 zonnepanelen op de daken van het karakteristieke schoolgebouw in Heemstede. Hiermee hopen we op korte termijn het zevende project te kunnen realiseren.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Hageveld en Zon op Heemstede

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Vlnr de Heemsteedse wethouder Nicole Mulder (oa van Duurzaamheid), Dick van Zadelhoff en Egbert Dijkstra (bestuursleden Zon op Heemstede), Charles Tasseron (bestuurslid Hageveld) en Wille Straathof (rector Hageveld)

De ondertekening vond plaats in het bijzijn van het bestuur van Zon op Heemstede, het bestuur van College Hageveld, wethouder Nicole Mulder en afscheidnemend rector Wille Straathof. ‘Als groot voorvechter van duurzame energie is het erg bijzonder om deze overeenkomst te kunnen ondertekenen. Met het bestuur zijn we hier al drie jaar mee bezig en ik ben dan ook erg verheugd dat we samen met Zon op Heemstede gaan starten’, aldus Wille Straathof.

Nicole Mulder, wethouder Duurzaamheid in Heemstede was ook aanwezig bij de ondertekening. ‘Bijzonder dat een dergelijk uniek monumentaal pand als dat van College Hageveld deze bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van Heemstede’, aldus Mulder.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Bestuur Hageveld en Zon op Heemstede, 19 juni 2019

Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met het historisch karakter van het gebouw. Bijvoorbeeld dat de panelen vanaf de grond niet te zien zijn. Hageveld wordt daarbij ondersteund door adviesbureau De Groene Grachten, die zijn gespecialiseerd in duurzaamheid in monumenten – want dat stelt zeker bijzondere eisen.

De eerstvolgende stap is het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie om te bepalen hoeveel zonnepanelen we kunnen plaatsen. Wij zorgen voor alles, zoals overleg met de installateurs, plaatsing van de panelen en de werving. De insteek is om in eerste instantie te gaan werven onder de ouders van de leerlingen van Hageveld. Als ouders draag je daarmee bij aan de energietransitie in Heemstede, een betere toekomst en je helpt College Hageveld in het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen.

Blije gezichten van bestuursleden College Hageveld, Zon op Heemstede en wethouder! V.l.n.r. Martijn Kock, Hanneke Lankveld, Wille Straathof (rector Hageveld), Dick vanZadelhoff, Egbert Dijkstra, Nicole Mulder (wethouder) en Charles Tasseron (Bestuurslid Hageveld). 

Details

START STROOMLEVERING

ntb

LOCATIE

Atheneum College Hageveld
Hageveld 15
2102 LM Heemstede

CIJFERS

Omvang:
Verwachte jaarlijkse opbrengst:
Contractduur:
Optie tot verlenging:

INSTALLATEUR

ntb

AFNEMER STROOM

ntb

BEKIJK HET VOLGENDE PROJECT