Vrijblijvend inschrijven

Er is veel belangstelling om mee te doen. Daarom is er een wachtlijst – de mensen op deze lijst komen als eerste in aanmerking voor deelname. Schrijf je hier vrijblijvend en kosteloos in via de portal van Econobis. Dit systeem van de landelijke Coöperatie EnergieSamen bevat onze administratie. Bij je inschrijving geef je aan hoeveel certificaten je graag wilt hebben. Pas als er een concreet project beschikbaar komt beslis je definitief of je wilt deelnemen en met hoeveel certificaten.

Hulp bij het invullen

            1. Maak eerst een gebruikersaccount aan via de “login” menu-optie op de website.
            2. Je ontvangt vervolgens een email met het verzoek de account te activeren. Hierbij kun je een paswoord aanmaken, daarna ben je automatisch ingelogd.
            3. Kies voor de menu-optie je in te schrijven op het Project Wachtlijst.
            4. Zodra er een project waarop je je kunt inschrijven beschikbaar komt ontvang je van ons een e-mail. Daarnaast nodigen we je uit voor een bijeenkomst waar we het allemaal in detail uitleggen. Daarna beslis je definitief of je mee wilt doen.

           

         

Zodra er een concreet project is kun je je inschrijven als geïnteresseerde

Met stap één begint het. Dan volgen vijf eenvoudige stappen. Bij stap zes is de zonnecentrale een feit en zie jij de opbrengt op je energierekening.

Met de eerste stap geef je aan dat je serieus interesse hebt om mee te doen. Je geeft aan hoeveel certificaten je wilt afnemen. In stap drie bevestig je je interesse. Dan is je inschrijving definitief. Inschrijven gaat via het systeem Econobis van de landelijke Coöperatie EnergieSamen.  Zij doen de administratie voor een groot aantal zonnecoöperaties. Dat houdt onze kosten laag, en dus de opbrengst van onze leden hoog.

Wij bereiden de installatie van het zonnedak verder voor.

In de eerste plaats onderzoeken we de haalbaarheid van het project. Is de ligging goed? Kunnen er genoeg panelen geplaatst worden? Daarnaast laten we de sterkte van het dak door een specialist onderzoeken en overleggen we met de verzekeraar van het pand. Ook maken we afspraken met de netbeheerder en de eigenaar van het pand over het gebruik van het dak. Wij vragen offertes aan en zoeken de beste aanbieder voor de zonnepanelen en de installatie. Ook zoeken we een energieleverancier die de zonnestroom tegen een gunstige prijs en voorwaarden van ons afneemt. We rekenen vervolgens het project door op basis van de meest gunstige aanbiedingen en komen met een definitieve prijs voor de zonnepanelen en dus voor je certificaten. Vervolgens maken we de afspraken met de pand-eigenaar definitief.

We houden je uiteraard op de hoogte van de voortgang!

Alle certificaten zijn gereserveerd: we gaan door!

Zodra er voldoende interesse is, gaan we door. Jij bevestigt je aanmelding formeel:

  • Je wordt lid van de coöperatie.
  • Je legt in de deelnemersovereenkomst vast hoeveel certificaten je koopt.

Hiermee verbind je je voor een periode van 15 jaar aan het project – je kan desgewenst overigens tussentijds uitstappen. Je ontvangt een rekening en betaalt je certificaten . We organiseren vervolgens een startbijeenkomst voor alle deelnemers. Met alle leden vormen we samen de coöperatie.

Mocht het zonnedak onverwacht niet doorgaan, dan krijg je dat bedrag terug en wordt de overeenkomst ontbonden.

We laten de zonnepanelen plaatsen.

Als alle deelnemersovereenkomsten getekend zijn, starten we met de plaatsing.

  • We geven opdracht aan de installateur die de zonnecentrale gaat bouwen.
  • We sluiten een contract af met de energieleverancier aan wie we de stroom verkopen.
  • We zorgen voor de nodige verzekeringen.
  • We doen de aanvraag voor een aanwijzing bij de belastingdienst en vragen subsidie aan bij de RVO.

Een ervaren projectleider doet de projectontwikkeling in opdracht van het bestuur van Zon op Heemstede.

We houden je van alle stappen op de hoogte.

De zonnepanelen leveren Heemsteedse zonnestroom.

Onze zonnepanelen leveren stroom. Tijd voor een feestje: we vieren de officiële start!

Jij ziet het terug op je energierekening.

Wij houden bij hoeveel de zonnepanelen opleveren. Jaarlijks maken we de balans op.

De ontvangen subsidie en de opbrengst van de verkoop van de zonnestroom verdelen we onder alle deelnemers, de hoogte is afhankelijk van het aantal certificaten dat je hebt. Je krijgt jouw aandeel van de opbrengst – na aftrek van kosten voor verzekeringen, reserveringen voor onderhoud etc – op je bankrekening gestort. Jaarlijks rapporteert het bestuur op de Algemene Ledenvergadering over de cijfers.