Je hebt een groot (plat) dak – en wilt dat benutten?

Heb je een groot dak waar veel zonnepanelen op passen? Wij zijn nog op zoek naar nieuwe collectieve daken. Laten we samenwerken!

Of wil je graag zonnepanelen op een groot dak waar je gebruik van maakt, zoals een huurflat of verenigingsgebouw? Ook dan werken we graag samen.

Waarom zonne-energie voor buurtbewoners op je grote dak?

 • Je wilt een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland, van Heemstede en van je gebouw.
 • Je bent geïnteresseerd in een duurzaam imago en een goede relatie met de omgeving.
 • Je wilt zelf zonne-energie opwekken voor eigen gebruik, maar dat rendeert niet of je hebt veel meer plek dan je zelf nodig hebt.
 • Je ontvangt om-niet een 5% aandeel in de installatie (met een max. van 10.000 kWh), inclusief de jaarlijkse opbrengst.

Wanneer is zonne-energie samen met Zon op Heemstede mogelijk?

 • Je hebt een groot dak, minimaal 500 m2   →   Kleiner? klik hier.
 • Het dak is jouw eigendom   →   Geen eigenaar? klik hier.
 • Het dak is minstens 15 jaar beschikbaar.
 • Het gebouw staat in Heemstede of directe omgeving.

Samenwerken met Zon op Heemstede?

Zonne-energie op je dak – dat is makkelijk en mooi. Het regelen van een coöperatief zonnedak is wel behoorlijk wat werk. Dat regelt Zon op Heemstede. Wij hebben ervaring, kennen alle regels en weten wat belangrijk is. En we zijn altijd op zoek naar nieuwe daken. We werken dus graag samen.

Ben je in voor een coöperatief zonnedak? Dan maken we graag een afspraak. Dan kunnen we je specifieke situatie in detail bespreken en al je vragen beantwoorden.

Ja, ik ga voor een collectief zonnedak! En nu?

 • Zon op Heemstede laat vooraf de constructie van het dak beoordelen door een expert: veiligheid staat voorop.
 • We maken samen afspraken over toegang tot het dak, over onderhoud en eventuele schades waarvoor de coöperatie zich verzekert.
 • We maken samen afspraken in geval het dak toch na minder dan 15 jaar niet meer beschikbaar is.
 • Zon op Heemstede regelt de installatie van de zonnepanelen.
 • Zon op Heemstede regelt de werving van leden. Dit kunnen we ook samen doen, bijvoorbeeld onder je klanten of ouders (scholen).
 • Geen eigen investeringen, geen omkijken naar voor de dakeigenaar!

Ik ken zo’n groot dak, alleen is het niet van mij

Misschien zit je bij een vereniging, woon je in een huurwoning of werk je in Heemstede. Je maakt gebruik van een gebouw met een groot dak. Je wilt graag dat daar zonnepanelen komen. Dat vinden we een mooi initiatief! Voldoet het dak aan de voorwaarden? Dan maken we graag een afspraak. Dan kunnen we je ideeën in meer detail bespreken en kijken hoe we samen met de eigenaar kunnen overleggen.

Ik heb een groot dak, maar kleiner dan 500 m2

Een kleiner dak is vaak ook geschikt voor collectieve zonnepanelen. We hebben gekozen de huidige menskracht van Zon op Heemstede in te zetten voor de grotere daken. Die zijn het voordeligst per zonnepaneel. Als je een groepje mensen hebt dat bereid is er zelf tijd in te stoppen, kun je zo’n centrale goed opzetten. Dat kan ook onder de vlag van Zon op Heemstede, graag zelfs: zo kunnen we elkaar helpen. Neem gerust contact op.

Mijn grote dak is van een VvE

Is jouw grote dak van een VvE? Ook hiervoor is een collectief zonnedak mogelijk. Natuurlijk is hiervoor een principe-akkoord nodig over het gebruik van het dak binnen VvE. We hebben gekozen de huidige menskracht van Zon op Heemstede in te zetten voor daken zonder VvE, omdat een zonnedak bij een VvE iets ingewikkelder is. Als je een groepje mensen hebt dat bereid is er zelf tijd in te stoppen, kun je zo’n VvE-centrale goed opzetten. Dat kan ook onder de vlag van Zon op Heemstede, graag zelfs: zo kunnen we elkaar helpen. Neem gerust contact met ons op.