Zonnestroom met zicht op de haven

HavenZon I

Energiek ondernemersechtpaar met hartverwarmende oproep aan Heemstede

Han en Conny van ’t Hooft uit Heemstede: inmiddels ruim 50 jaar getrouwd, ondernemers met hart voor de gemeenschap. Door het leven gevormd proberen ze nu bewust van het leven te genieten. ‘Want er komt een moment dat je, nu gepensioneerd, aan jezelf mag denken en daar hebben we nu samen de tijd voor” aldus Conny van ’t Hooft.

Toch hebben Han en Conny het dak van hun eigen bedrijfspand, tevens woning zeer recent belangeloos ter beschikking gesteld aan lokale zonne-coöperatie Zon op Heemstede. Hierdoor maken zij het mogelijk dat Heemstedenaren, met een voor zonnepanelen, ongeschikt eigen dak, toch kunnen kiezen voor zonne-energie.

Een klein inkijkje in een bekend Heemsteeds ondernemersgezin met groot hart voor anderen en de energietransitie.

Echte ondernemers die verder kijken dan eigen gewin

Han en Conny zijn het rolmodel voor de huidige zogenaamde impact ondernemers. Naast de veeleisende baan in de Internationale Cruise wereld, met groot eigen gezin, was zorg voor een ander er met de paplepel ingegoten. Conny’s vader en moeder, waren werkzaam in het onderwijs. Haar vader was als Amanuensis meer dan 25 jaar, werkzaam bij Teylers Museum. Conny was zelf jarenlang voorzitter van de patiëntenvereniging Besnier Bouck/Sarcoidose, ze begeleidde adoptiegezinnen. Han was na zijn werkzame leven, bijna 20 jaar Vrijwilliger voor PUM in ontwikkelingslanden, om zijn kennis daar belangeloos door te geven. Conny: ‘Wij hebben altijd klaar gestaan voor anderen. Ook als ondernemers kun je veel voor elkaar betekenen.”

Stap voor stap werken aan een duurzame, toekomstbestendige woning

‘Ons pand aan de haven in Heemstede is de afgelopen jaren flink onder handen genomen. Zo hebben we het gehele pand aan de buitenzijde laten impregneren, is er overal dubbel glas geplaatst, is ons dak meer dan geïsoleerd, zelfs ons souterrain is dusdanig verbouwd dat het een aangename plek in het pand is. Ik kook bijvoorbeeld elektrisch waardoor we alleen nog gas voor de verwarming nodig hebben’, vertelt Conny.

Gluren bij de buren: zonne-energie voor een ander

Conny woont met echtgenoot Han in het appartement van het pand aan de Heemsteedse haven. ‘De laatste logische stap in het verduurzamen van ons pand was zonnepanelen plaatsen op het dak. In een lokale krant lazen we dat onze buren ‘Dierenspeciaalzaak Heems Sinds 1822’ zonnepanelen had laten plaatsen: niet voor henzelf, maar ook voor inwoners van Heemstede. En dat paste precies bij onze visie: iets terug kunnen geven aan de gemeenschap’, aldus Conny.

Zon op Heemstede ontzorgt een pandeigenaar van A tot Zonnepaneel

Een telefoontje van Conny met de gebroeders Heems en de voorzitter van zonne-coöperatie Zon op Heemstede plus het bijwonen van een Algemene Ledenvergadering van de coöperatie was genoeg voor het echtpaar om hun dak ter beschikking te stellen. En veel meer kost het niet: de coöperatie neemt het projectmanagement en alles dat erbij komt kijken voor haar rekening. ‘Het is niet van de een op andere dag geregeld, maar we zijn erg blij dat het dit nu gerealiseerd is’, vertelt Conny.

Oproep aan Heemsteedse ondernemers en pandeigenaren: Geef!

Dat de installatie met zonnepanelen wordt vastgelegd met een contract met best een lange doorlooptijd was geen belemmering. ‘Niemand weet wat de toekomst brengt, dus als we tot die tijd inwoners kunnen helpen op zo’n eenvoudige manier, dan doen we dat’, legt Conny uit.

Ze doet dan ook een warme oproep aan alle ondernemers en pandeigenaren op het bedrijventerrein, langs de Cruquiusweg en eigenlijk aan alle pandeigenaren in Heemstede (en er net buiten) met een groot dak: Wat kun jij met jouw dak doen voor een ieder die dat dak niet heeft ! Wat kun jij teruggeven aan de lokale gemeenschap als ondernemer? Laten we er samen, onder het genot van een drankje, wat verder over kletsen. Want moeilijk is het echt niet‘, aldus Conny.

Zon op Heemstede is van Heemstedenaren, voor Heemstedenaren, met hart voor de energietransitie.

Welke ondernemer accepteert de geste van het ondernemersechtpaar?

Neem contact op met Zon op Heemstede via info@zonopheemstede.nl en neem ondertussen ook eens een kijkje op onze website www.zonopheemstede.nl . Dan gaan we samen aan de slag met de energietransitie in Heemstede!

Gerealiseerd met project: Heemstede HavenZon I
Totale productie 12 maanden: 20.899 kWh
CO2 besparing: : 11.620 kg

De actuele opbrengst van vandaag is hier te zien.

Details

START STROOMLEVERING

1 april 2020

LOCATIE

Industrieweg 12-14
2102 LH  Heemstede

CIJFERS

Omvang: 94 certificaten van 250kWh
Verwachte gemiddelde jaarlijkse opbrengst: 23.383kWh
Opstelling panelen: oost-west
Contractduur: 15 jaar
Optie tot verlenging: ja

INSTALLATEUR

Zon&Co, Amsterdam

AFNEMER STROOM

Greenchoice