Dick van Zadelhoff – initiatiefnemer van Zon op Heemstede – benoemd als eerste Klimaatburgemeester!

 

Woensdag 22 september 2021 werd afscheidnemend bestuurslid Dick van Zadelhoff van zonne-coöperatie Zon op Heemstede direct geïnstalleerd als eerste Klimaatburgemeester van Heemstede. De kersverse Klimaatburgemeester deed een dringende oproep: ‘Heb je een groot leeg dak? Stel hem dan ter beschikking aan Zon op Heemstede en samen maken we werk van de energietransitie en minder CO2-uitstoot.’

 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd op passende wijze afscheid genomen van Dick, die, naast medeoprichter van de coöperatie in 2012, verschillende bestuursfuncties vervulde. Ook penningmeester Marcel van Dijk nam afscheid als bestuurslid, wiens functie wordt overgenomen door nieuw lid David van Duffelen.

 

Zon op Heemstede heeft inmiddels op alle geschikte, beschikbare gemeentelijke daken zonnepanelen geïnstalleerd. Dierenspeciaalzaak Heems, de Dinkelhoeve en Havenzon zijn mooie voorbeelden van ondernemers die hun dak ter beschikking hebben gesteld aan de coöperatie en daarmee aan Heemstedenaren die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Nu zoekt de coöperatie hard naar daken van ondernemers en vastgoedeigenaren. De daken op het bedrijventerrein bieden veel potentie, maar daar is het nodige uitzoekwerk vereist. De coöperatie werkt hierbij nauw samen met gemeente Heemstede, welke tijdens de vergadering was vertegenwoordigd door Mireille Middendorp, projectmanager Heemstede Duurzaam.

 

Het Klimaatburgemeesterschap is onderdeel van een landelijke campagne om mensen voor te dragen, die zich meer dan gemiddeld hebben ingezet voor een duurzame toekomst. Zon op Heemstede en Klimaatburgemeester Dick van Zadelhoff hopen met deze bijzondere nominatie anderen te inspireren tot samenwerking voor een duurzame toekomst. Voor meer informatie kijk op www.zonopheemstede.nl.